De therapie heeft mij rust en ruimte gegeven - De therapie heeft mij erg goed geholpen om mijn angsten los te laten en kwijt te raken. Ik ervaar nu rust en ruimte op alle vlakken in mijn leven. Ik ben meer verbonden met alles om mij heen. Het heeft mij mijn zelfvertrouwen terug gegeven.

Ik ben weer helemaal mezelf - Het beeld van mijn verleden is door de therapie vervaagd. Ik kan er aan terug denken als een herinnering en kan er nu makkelijk over praten. Ik ben uit mijn schulp gekropen en ben vrolijker, onderneem ook meer dingen. Anderen zeggen dat ik weer helemaal mezelf ben.

Een nieuwe start - Het was heel lastig me te hechten aan mijn pas geboren zoon, doordat er onverwacht veel boosheid boven kwam. Door de zware zwangerschap, de heftige bevalling met complicaties en door het verlies van mijn dochtertje twee jaar geleden, vlak na de bevalling. Tijdens de sessies ben ik het verlies opnieuw aangegaan en zijn de rauwe randjes een stuk zachter geworden. Ook ben ik zachter geworden naar mijn eigen lijf en bleek het heel louterend om tijdens de sessie mezelf te troosten. Dit gaf ruimte om zonder lading naar mijn prachtige zoon te kijken en na 8 weken een nieuwe start te maken met elkaar. Het was heel erg nodig dat ik op dat moment de sessies aanging, maar door de hormonen, slaapgebrek en alles wat komt kijken bij opnieuw moeder worden, vond ik het wel heel zwaar. Andere onderwerpen die nog werk vragen, bewaar ik daarom voor een later moment; eerst fysiek en mentaal herstellen en genieten van mijn gezin.

Ik kan weer verder - Ik weet gewoon dat “de angel” er nu uit is. Ik kan nu op een normale manier nadenken over mijn vader en daarmee over mijn leven. Het is gewoon klaar. Ik kan weer verder. Ik laat je weten dat ik erg onder de indruk ben van een en ander. Mijn vriendinnen staan perplex en denken er nu ook over de therapie te gaan volgen.

Geen paniek meer - Het gaat nu goed met me. Ik heb de duizelingen goed onder controle en het wordt steeds minder. Kan ook weer genieten van ‘gezonde’ duizeligheid zonder bang te zijn om in paniek te raken. Het geeft me zeker een stuk meer rust in mijn leven maar ook meer energie. Ik ga weer een paar keer per week naar de sportschool. Het is een goede beslissing geweest om therapie te doen en zeker ook bij jou. Ik heb me geen moment onzeker gevoeld bij jou. Bedankt daarvoor.

Ik ben veel steviger dan ik dacht - Ik heb iets kunnen aangaan bij jou wat ik jarenlang niet aandurfde. Altijd dacht ik dat ik echt geen last meer kon hebben van mijn pestverleden. Zó erg kon het toch niet zijn? Ik ontdekte dat het wel degelijk nog steeds invloed op mij had, na al die jaren. Ik merkte dat ik veel steviger ben dan ik dacht, voel me nu veel minder kwetsbaar. Ik laat mezelf nu veel meer zien.

Ik ben door therapie weer trots op mezelf  - Ik ben mijn leven lang bezig geweest om een traumatische ervaring uit mijn jeugd een plekje te geven. een van mijn broers wilde mij als partner voor zijn seksuele fantasieën. Ik heb daar altijd veel last van ondervonden, de dreiging van zijn aanwezigheid en de onveiligheid van mijn huiselijke situatie waren er altijd. In mijn dagelijks leven kwam het er op neer dat ik niemand meer vertrouwde, dat ik altijd angstig was en om me heen bleef kijken, soms letterlijk zodat ik altijd en overal op elke denkbare situatie kon reageren. Door deze therapie was ik in staat om die prop van vastgekoekte angst los te laten, echt los, en de persoon worden die ik eigenlijk ben. Wat ook belangrijk was, was dat ik het mijn moeder nooit verteld had. in een sessie heb ik met terugwerkende kracht mijn moeder om hulp gevraagd en heb dat ook gekregen. Ze kon me alsnog troosten en beschermen ook al was het 35 jaar geleden gebeurd en is ze drie jaar geleden overleden. Dat heb ik als heel erg helend ervaren. Ik kan nu rechtop en open de wereld in kijken. Ik ben weer trots op wie ik ben. Een wereld van verschil.

Met de therapie heb ik leren omgaan met mijn depressie - Lichaamsgerichte therapie heeft mij uitstekend geholpen. Aanvullend op de reguliere behandeling kan ik dit van harte aanbevelen. Waar ik met behandeling opknapte na een depressie, bleef ik bang van mijn eigen gevoel en van signalen in mijn lijf, dat het zo weer kon gebeuren. Het gevaar kwam van binnenuit. Met lichaamsgericht lukt het me veel beter om dat maar gewoon te nemen zoals het is. En dan gaat het natuurlijk allemaal veel beter. De rust en het vertrouwen dat van Petra uitgaat was daarbij enorm belangrijk. Veel dank daarvoor.

Rust in mijn brein - Na een ziekte periode van 2.5 jaar is 12 jaar geleden mijn vrouw overleden. En ik dacht, kort gezegd, dat ik er wel mee leven kon... Ik was werkzaam in de gezondheidszorg en werd regelmatig geconfronteerd met mensen die hetzelfde proces in gingen als mijn vrouw. Een burn - out was het gevolg.. uiteindelijk ook ontslag. Ook kon ik nog behoorlijk emotioneel worden als en bepaalde periodes uit die tijd ter sprake kwamen, en dat hakte er bij mij ook weer behoorlijk in. Door de behandeling van Petra, een klein jaar geleden, merk ik dat ik alles veel beter aankan, er gewoon over kan praten of denken, zonder dat er een enorme emotionele ontlading plaatsvindt! Tijdens de sessie EMDR had ik ook het gevoel dat de heftigste dingen langzaam verdwenen uit mijn "stand by" geheugen en ergens "op zolder.." belandde waardoor ik er niet meer bij kan zonder te zoeken..! Rust in het brein. Een hele positieve ervaring dus en een geweldige begeleiding door Petra, in een rustgevende omgeving...

Lichaamsgerichte therapie heeft mij ondersteund bij mijn chronische pijn - Ik heb sinds 10 jaar chronische zenuwpijn en weet daar zelf inmiddels goed mee om te gaan. Elke dag pijn vraagt echter wel iets van je lichaam en geest. Ik heb ontdekt dat holos therapie daarin een fantastische ondersteuning biedt; met oprechte aandacht maakt me bewuster van wat er op dit moment belangrijk is en geeft me altijd weer wat ik nu nodig heb. Ik ben inmiddels verhuisd naar Leiden maar kan Petra als betrokken en vakkundig therapeut in Haarlem van harte aanbevelen. Petra nogmaals bedankt!

De emotie is ook rustiger - Ik voel me door de therapie een stuk rustiger in mijn hoofd. Tot voor de sessies zaten op die behandelde stukken enorme boosheid, en nu.......ik moet heel diep graven om erop te komen, en dan bedoel ik de gebeurtenis. Dus de emotie is ook of afwezig of rustiger. Ongelooflijk welk effect dit heeft.

Geen last van spanningen meer - Het gaat veel beter met onze zoon na de behandeling, hij heeft geen last van spanning meer. Je hebt goed werk verricht Petra. Dank je wel.

Ik heb geen paniekaanvallen meer! - Mijn verhaal begint ongeveer 6 jaar geleden. Samen met mijn dochtertje, toen 4 jaar oud, was ik op weg naar Brabant hier woont mijn tante. Op de snelweg kreeg ik koorts en hierdoor voelde ik mij duizelig. Ik ging dan ook meerdere keren op de vluchtstrook staan uit angst om flauw te vallen. Uiteindelijk ben ik na meerdere stops wel goed thuis aangekomen, maar de ritten daarna werden steeds moeilijker, ik kreeg steeds vaker angst. Ik voelde me niet meer veilig op de snelweg. Door deze paniekaanvallen ging ik steeds minder de snelweg op. Toen kwam er een moment dat mijn paniekaanval zo groot was en ik mijn auto met 2 kinderen achterin aan de kant heb moeten zetten. Ik heb vreemde mensen aan moeten houden om mij en mijn kinderen naar onze bestemming te brengen. Ik vond dit echt verschrikkelijk. Vooral voor de kinderen, zij hadden mij nog nooit zo gezien. Nadat dit was gebeurd ben ik de snelweg helemaal gaan vermijden. Ook ging het in mijn eigen woonplaats steeds minder goed. Op het moment dat ik in de auto stapte kwam de paniek al meteen opzetten.

Begin dit jaar liep mijn relatie van 5 jaar stuk. Hierdoor was er niemand meer die mij kon rijden als ik buiten mijn woonplaats moest zijn. Dit was het moment dat ik er iets aan wilde doen. Gelukkig wist iedereen om mij heen dat ik angst had om op de snelweg te rijden. Een collega vertelde mij dat ze iemand kende die dit ook had en baat had gehad bij de behandeling. Tegelijkertijd heb ik een rijschool gezocht die gespecialiseerd was om mensen met paniekaanvallen weer de weg op te krijgen.

Op mijn eerste afspraak in De Praktijk kwam ik een heerlijke rustige ruimte binnen. Ze vroeg mij te gaan zitten en te vertellen wat mijn eerste ervaringen waren i.v.m. mijn rijangst. Ik merkte meteen al door erover te praten dat ik een heftige lichamelijke reactie kreeg. Petra is hier meteen mee aan de slag gegaan. Ze heeft mij beetje bij beetje door mijn angst momenten heen geholpen door de behandeling toe te passen. Toen ik mijn eerste rijles kreeg zijn we meteen begonnen door op de randweg te rijden. Dit was erg spannend maar ik merkte al snel met behulp van de rij instructrice en de behandeling dat de paniekaanvallen wel opkwamen maar dat ik ze ook heel snel kon onderdrukken. Door dus rijlessen te nemen in combinatie met de sessies kwam ik er achter dat mijn hersenen geen alarm bellen meer lieten afgaan als ik aan de snelweg dacht. Hierdoor reageerde mijn lichaam ook bijna niet meer. GEEN PANIEK AANVALLEN !!

Natuurlijk na zoveel jaar angst is er altijd nog een beetje spanning als ik de snelweg op moet. Maar als ik er dan eenmaal op rij is het helemaal verdwenen. Ik heb hiervoor 5 rijlessen en 5 therapie behandelingen gehad. Ik heb ervaren dat de behandeling voor mij het meeste baat heeft door het op deze manier te combineren. Op deze manier kun je je lichaam en je hersenen opnieuw leren om geen alarmbellen af te laten gaan als het niet nodig is…..dit zou alleen moeten gebeuren wanneer je in levensgevaar bent.