Holos therapie 

Lichaamsgerichte therapie is een ontspannen manier om via je lichaam contact te maken met jezelf, met wat er in jou leeft. Het helpt je om de balans in je leven weer terug te vinden, spanning en de bijbehorende lichamelijke klachten te verminderen en ontdekken hoe je hier mee om kunt gaan. Denken, voelen en doen komen weer bij elkaar zodat je weer in je kracht komt om het evenwicht te herstellen.

Spanningen bouwen zich vaak op in je lichaam, wat al heel vroeg in je leven kan beginnen. Ook emoties of gevoelens die er misschien niet kunnen of mogen zijn, zetten zich als spanning vast in je lichaam met fysieke klachten als gevolg. Ze vertellen iets over wat er zich binnenin jou afspeelt. Door met aandacht naar je lichaam te gaan, voel je de lichamelijke spanning. Dit biedt de mogelijkheid om stil te staan bij wat deze spanning voor jou nu precies betekent. Je komt in contact met je emoties en gevoelens. Het geeft je inzicht in hoe je in het leven staat en hoe je met je grenzen omgaat. Het maakt duidelijk wat belangrijk voor jou is, waar jij op dit moment behoefte aan hebt. 

 

Voor wie?

De therapie is heel geschikt bij spanningsklachten, depressie, burn-out, niet lekker in je vel zitten, postpartum (postnatale) depressie, vermoeidheid of lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. De therapie werkt ondersteunend wanneer je leven een grote wending heeft genomen, bijvoorbeeld na een scheiding, bevalling of overlijden van een dierbare.  Of wanneer je kanker hebt, massagetherapie ondersteund je hierbij in iedere fase. Daarnaast vormt het een goede aanvulling op de behandeling door een reguliere arts of (vormen van) gesprekstherapie.

Hoe verloopt een sessie?

De eerste keer hebben we een intakegesprek om informatie te verzamelen over de klacht(en) en de precieze achtergrond hiervan, maar ook eventuele punten waaraan je wilt werken tijdens de therapie. Vervolgens wordt de behandeling afgestemd op jouw specifieke behoeften.  Aan de hand van de eerste sessie stellen we, indien nodig, een behandelplan op. De eerste sessie duurt anderhalf uur. Iedere volgende sessie duurt ongeveer een uur en een kwartier. 

Wil je meer weten of twijfel je nog of lichaamsgerichte therapie iets voor je is? Bel 06-21556167.