Veel klachten waar mensen hulp bij zoeken hebben te maken met onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden.

Tijdens mijn werk als therapeut viel mij op dat ik niet alle cliënten die bij mij kwamen altijd even goed kon helpen. Je bewust worden en jezelf leren kennen kan soms al veel betekenen. Ook ontdekken hoe je met jezelf en je gevoelens omgaat kan helend zijn. En toch zag ik ze weer terug.

Tot ik meer leerde over trauma, wat ons systeem (ons brein en ons lichaam) met nare ervaringen doet. En welke technieken hier voorhanden zijn om het te kunnen verwerken. Dit leek mij heel interessant en veelbelovend en ben mij gaan bijscholen. Zo kwam ik erachter dat veel klachten waar mensen hulp bij zoeken zijn te herleiden naar onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden.

Het is fantastisch om te zien hoe goed traumaverwerking helpt voor mijn cliënten. Ik zet snelle, kortdurende technieken in zodat je spoedig weer verder kunt zonder mij. Samen gaan we voor een leven waarin je vrij bent van triggers uit het verleden zodat je weer rust in hoofd en lichaam ervaart! En als nodig geef ik je ook nog technieken mee die je helpen veerkrachtiger te zijn in de toekomst.

Ik volgde de opleiding voor lichaamsgerichte therapie bij de Holos Academie in Utrecht. Daarna ben ik mijzelf verder gaan specialiseren in traumaverwerking met EMDR in combinatie met ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Ik ben gecertificeerd EMDR/ACT therapeut en ben aangesloten bij het netwerk van Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland  en bij ACT professionals van ACT Guide